Geschiedenis

In 1971 werd VDL TIM Hapert opgericht door Piet van der Leegte Junior. Hij begon een pandje op de Lemel in Hapert met het onderhoud van gereedschappen voor de metaalindustrie. Na 5 jaar werd er verhuisd naar de Nijverheidsweg, een onderkomen dat geheel in eigen beheer werd gebouwd. Handig personeel stortte de vloer en maakte het dak. Deze gezamenlijke inspanningen waren de basis voor de bedrijfsslogan die nog altijd gebruikt wordt binnen de VDL Groep: ‘Kracht door samenwerking’.

In 1984 is Piet van der Leegte Junior door een auto-ongeluk overleden en is VDL TIM Hapert overgenomen door Wim van der Leegte. Hierna volgde nog een verhuizing, dit keer naar de Industrieweg, maar vanaf 1991 is de vaste stek van VDL TIM Hapert de Energieweg te Hapert. Veel mensen uit die begintijd zijn nog steeds in dienst, want ‘Eenmaal een VDL'er, altijd een VDL'er’.

Het bedrijf, dat onderdeel is van de VDL Groep, staat bekend om zijn uitgebreide machinepark en vooruitstrevendheid op het gebied van automatisering en robotisering van productieprocessen.