VDL Bus & Coach rondt overname in Scandinavië af

VDL Bus & Coach rondt overname in Scandinavië af

7 Mai 2018

Eind vorig jaar maakte VDL Bus & Coach bekend dat VDL Bus & Coach Nordic AB alle aandelen overneemt van het Zweedse bedrijf Björks & Byberg. Deze overeenkomst werd gesloten op 4 mei 2018. De overname door VDL Bus & Coach is met terugwerkende kracht effectief vanaf 1 januari 2018. Bij VDL Bus & Coach Nordic, met vestigingen in Zweden, Finland en Noorwegen, werken ongeveer 60 mensen. De beslissing van VDL om het aandelenpakket over te nemen, is een logisch gevolg van de gekozen strategie om een directe vertegenwoordiging te hebben in de grote Europese busmarkten.

 

“Deze nieuwe overeenkomst is cruciaal voor VDL Bus & Coach en stelt ons in staat om onze rol als transitiepartner naar E-Mobility voor heavy-duty voertuigen en smart-city ontwikkeling in de Scandinavische markten te verstevigen”, aldus Henk Coppens, CEO van VDL Bus & Coach bv.
“Deze overname onderstreept de langetermijnverplichting die VDL Bus & Coach heeft ten opzichte van de openbaar vervoer- en touringcarklanten in Finland, Zweden en Noorwegen. In alle drie de landen focussen we ons op de verdere uitbreiding van onze aanwezigheid in de markt. We zullen investeren in de uitbreiding van onze verkoop- en aftersalesorganisaties om de dekking van het gehele netwerk te vergroten”, aldus Marcel Jacobs, commercieel directeur van VDL Bus & Coach bv.

Complete range voor de bus- en touringcarmarkt

De VDL Bus & Coach vestigingen in Scandinavië bieden de gehele VDL range aan voor de bus- en touringcarmarkt. De VDL Citea range, waartoe ook de Citea Electric range behoort, en de VDL MidCity worden aangeboden aan het openbaarvervoersegment. De VDL Futura range en de VDL MidEuro zijn de voornaamste producten voor de touringcarmarkt. Het onderhoud wordt tevens uitgevoerd door VDL Bus & Coach in Scandinavië.
“We zijn nu volledig gefocust op het VDL Bus & Coach portfolio. De overname stelt ons in combinatie met de versterkte organisatie nog beter in staat om het verschil te maken als turnkey leverancier in de transitie naar E-Mobility,” aldus Sami Ojamo, interim managing director van VDL Bus & Coach Zweden en Noorwegen.
“Doordat we nu een volledige dochteronderneming van VDL Bus & Coach zijn, staan we nog dichter bij onze klanten dan voorheen. Dit stelt ons in staat om de klantbeleving verder te verbeteren en onze klanten niet alleen in de transitie richting emissievrij openbaar vervoer bij te staan, maar zeker ook onze klanten die touringcars exploiteren”, aldus Henrik Mikkola, algemeen directeur van VDL Bus & Coach Finland.

Zurück zur Übersicht