Ontdek en beleef techniek bij VDL tijdens de Open Bedrijven Dag op 12 januari

Ontdek en beleef techniek bij VDL tijdens de Open Bedrijven Dag op 12 januari

11 Dezember 2018

Heb jij net zo’n passie voor techniek als wij? Kom dan op 12 januari naar Hapert voor een bezoek aan VDL. Drie VDL-bedrijven openen hun deuren om jou te laten zien welke mooie producten we maken en welke mogelijkheden er zijn om bij VDL te werken. Ben je geïnteresseerd in metaalbewerking? Dan is een bezoek aan VDL zeker de moeite waard!

Wat kun je doen op de Open Bedrijven Dag?

Een rondleiding door de fabriek geeft jou inzicht in de ontwikkeling en het productieproces voor het maken van containerhandlingsystemen en onderdelen voor de truck- en auto-industrie. Ook voor de kinderen is er genoeg te zien en te beleven. Doe mee met de speurtocht, bouw je eigen haakarm van lego of vouw een VDL-bus van metaal!

VDL VDS Technische Industrie  & VDL Gereedschapmakerij 

puntlascarrousel-VDS0490.jpg

Ruitenwissers, autostoelonderdelen en onderdelen voor het chassis of de cabine van een vrachtwagen. Dit soort producten maakt VDL VDS Technische Industrie. Het zijn vaak complexe metaaldelen, waarbij diverse bewerkingen in één automatische beweging zorgen voor een kwalitatief eindproduct. Een fascinerend en indrukwekkend proces om te zien. Samen met zusterbedrijf VDL Gereedschapmakerij, die gereedschappen en productiemallen levert, worden onderdelen in middelgrote en grote series gestampt met behulp van volautomatische persen met een kracht van maar liefst 800 ton! Tijdens de Open Bedrijven Dag is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen bij VDL Gereedschapmakerij. 

Samenwerken is bij ons het sleutelwoord

Pieter Aarts, directeur VDL VDS Technische Industrie en VDL Gereedschapmakerij: “Samenwerken is bij ons het sleutelwoord. Samen met een team van ongeveer 200 mensen proberen wij de automotive markt zo goed mogelijk te bedienen. We werken direct voor vooraanstaande namen zoals DAF, Volvo en Bosch en indirect voor Audi en BMW. Maar we maken ook onderdelen voor de medische industrie en interieurbouw. Tijdens de Open Bedrijvendag laten we zien wat je allemaal met complexe gereedschappen kunt maken. Ook wordt uitleg gegeven bij de verschillende machines (persen, kanten, lassen, 3d-laseren) die we hier hebben staan. En de kinderen kunnen hun eigen busje vouwen van plaatwerk. Voor ieder wat wils!”

12 januari | 10.00 – 14.00 | Industrieweg 29 | 5527 AJ Hapert

Meer informatie

VDL TIM Hapert
VDL-TIM0256.jpg

Werken voor klanten in de automotive industrie, zoals Volvo en DAF, betekent het leveren van de hoogste kwaliteit. En dat doet VDL TIM Hapert! Met behulp van een grotendeels gerobotiseerd productieproces worden onder andere onderdelen voor trucks en heftrucks geproduceerd. Wanneer je de fabriek van VDL TIM Hapert betreedt, dan valt één ding op: het staat vol met geavanceerde draai- en freesmachines die automatisch worden beladen door robots. Dit metaalbedrijf is gespecialiseerd in het mechanisch bewerken en assembleren van giet-, smeed- en gelaste onderdelen, assen en complete producten. En het vervaardigen van cilinders voor containerhandlingsystemen.

Ontdek het productieproces

Piet Spooren, directeur VDL TIM Hapert: “Tijdens de Open Bedrijvendag laten we graag zien wat wij in huis hebben op het gebied van metaalbewerking. Onze collega’s vertellen over het productieproces, we laten diverse producten zien en de toepassing daarvan in het eindproduct zoals een vrachtwagen. Daarnaast kunnen mensen tijdens de open dag kennismaken met onze bedrijfscultuur.

12 januari | 10.00 – 14.00 | Energieweg 2 | 5527 AH Hapert

Meer informatie

VDL Containersystemen

Wist je dat VDL Containersystemen eindproducten maakt die je over de hele wereld tegenkomt? En dat het bedrijf marktleider is in de Benelux op het gebied van containerhandlingsystemen? De haakarmen, portaalarmen, kabel- en kettinginstallaties die bij het bedrijf in Hapert worden ontwikkeld en geproduceerd, zie je bijvoorbeeld terug op vrachtwagens, vuilniswagens en landbouwvoertuigen. Maar ook in haventerminals in Europa en Azië zijn spreaders en automatisch geleide voertuigen (AGV’s) van VDL Containersystemen te vinden.

Bouw je eigen haakarm van lego

Frans van Dommelen, directeur VDL Containersystemen: “Met een team van zo’n 150 gedreven collega’s werken we samen aan supermooie producten. Daar zijn we natuurlijk trots op en dat laten we graag zien tijdens de Open Bedrijvendag! Op ons eigen terrein zullen we diverse demonstraties geven met een spreader, een haakarm en een portaalarm. Daarnaast draait de productie, zodat je ook kunt zien hoe de producten gemaakt worden in de fabriek. Of doe mee met de speurtocht en geniet daarna van een hapje en een drankje.”

12 januari | 10.00 – 14.00 | Industrieweg 21  | 5527 AJ Hapert

Meer informatie 

 

Zurück zur Übersicht